/ 08 Feb

9 originele tips voor jouw stedentrip in Londen

Londen is een fantastische bestemming voor een stedentrip, vol historie, cultuur, shoppen, eten en amusement. Bezoek de bekende bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, Big Ben, Tower Bridge en de Tower of London. Ontdek het bruisende nachtleven in Soho en bewonder de moderne architectuur in de City of London. Maak een wandeling door de prachtige Hyde Park en bezoek het British Museum en de National Gallery voor kunst en geschiedenis. Shop tot je erbij neervalt op Oxford Street en Camden Market. Londen biedt iets voor iedereen en zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

1. Highgate Cemetery

Highgate Cemetery is een van de meest beroemde begraafplaatsen in Londen. Het is een historische plek vol prachtige architectuur, groene bomen en prachtige grafmonumenten. Het is een unieke en rustige plek die zeker een bezoek waard is voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Bekende bewoners van Highgate Cemetery zijn onder andere Karl Marx en George Eliot.

2. Harry Potter Warner Brother’s Studio Tour

De Harry Potter Warner Brother's Studio Tour is een unieke en magische ervaring voor Harry Potter fans. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen en ontdekken hoe de films tot leven zijn gebracht. Ervaar de sets, kostuums en special effects uit de films en bekijk de geliefde artefacten zoals de Marauder's Map en de Hogwarts Express. De tour is een onvergetelijke reis door de magische wereld van Harry Potter.

3. Japanse sferen in Kyoto Garden

Kyoto Garden is een prachtige tuin in het hart van Londen, geïnspireerd door de Japanse sferen. De tuin biedt een rustige oase in de stad, met prachtige bloeiende bloemen, heldere vijvers, authentieke paviljoens en geometrische paden. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer van Japan in het hart van Londen.

4. De kleurrijke gevels van Notting Hill

Notting Hill is een beroemde wijk in Londen, bekend om zijn kleurrijke gevels. De wijk is een attractie op zich, met zijn pastelkleurige huizen, bloemen en heerlijke street art. Het is een perfecte plek om te wandelen en te genieten van de charme en de sfeer van deze beroemde wijk.

5. Victoriaanse vintagemarkt

De Victoriaanse vintage markt in Londen is een populaire bestemming voor liefhebbers van antiek en vintage items. Hier kun je terecht voor unieke en opvallende stukken uit de Victoriaanse tijd, variërend van meubels tot kleding en accessoires. Bezoekers kunnen de sfeer van de Victoriaanse tijd opsnuiven en de historie van deze prachtige tijd beleven, terwijl ze winkelen voor bijzondere items.

6. Gratis musea in Londen

Londen is bekend om zijn prachtige musea, waaronder vele die gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Van de National Gallery tot de British Museum, er is een breed scala aan musea die gratis te bezoeken zijn. Dit maakt een stedentrip in Londen betaalbaar en toegankelijk voor iedereen, zonder concessies te hoeven doen aan cultuur en kunst.

7. Romeinse muren

De Romeinse muren in Londen zijn een bijzonder stuk geschiedenis en architectuur. Deze enorme fortificaties dateren uit de Romeinse tijd en zijn nog steeds zichtbaar in het moderne Londen. Deze muren zijn een belangrijk bewijs van de rijke historie van de stad en een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en geschiedenis. Een bezoek aan de Romeinse muren is een unieke kans om een ​​stukje oude Rome te bekijken in het hart van moderne Londen.

8. Espressobar in een urinoir

De espressobar in een urinoir in Londen is een unieke en opvallende ervaring. Het biedt een moderne twist op de traditionele koffiebar door het gebruik van een oud en vervallen urinoir als locatie. Hierdoor ontstaat er een unieke en onconventionele setting voor een kopje koffie of espresso. Bezoekers kunnen genieten van hun koffie of espresso terwijl ze deze opmerkelijke locatie bewonderen en een stukje Londense geschiedenis meepakken.

9. Champagnebar op 183 meter hoogte

De Champagnebar op 183 meter hoogte in Londen biedt een adembenemend uitzicht over de stad en een unieke ervaring voor bezoekers. Deze bar, gelegen op de top van een hoog gebouw, biedt een breed scala aan champagne en andere luxe dranken, evenals gerechten van hoge kwaliteit. Bezoekers kunnen genieten van het panoramische uitzicht op Londen terwijl ze een glas champagne of een andere luxe drank drinken. De Champagnebar is een must-visit voor degenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring op hoog niveau.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Goedkoopreisaanbiedingen.nl